top of page

Grupo

Público·9 miembros

Zadnji Izmed NasČe še niste naveličani Živih mrtvecev ali morda Mille Jovovich v Nevidnem zlu, potem vas bo prepričal še Pedro Pascal v seriji po izredni videoigri Zadnji izmed nas. Ali me je? Nja! Pa ne, ker bi bila serija slaba. Ravno nasprotno. Odlična je v vseh merilih.
Zadnji izmed nasSerija je odlična, polna zapletov, bogatih in razdelanih likov, z odličnimi posnetki in ne stavi na pretiravanje z junaškimi akcijskimi prizori ter z očem in umu všečnimi posebnimi učinki. Kar me moti, je pravzaprav moje subjektivno odklonilno stališče do večine postapokaliptičnih zgodb. Toliko bolj, če se dogajajo na Zemlji. Veliko bo povedal naslednji stavek. Pascal mi je bolj všeč z na ksiht potisnjeno čelado vesoljskega lovca na glave. Ampak to ne zmanjša kakovosti serije. Niti to ne, da gre za eno redkih prenosov videoigre na male zaslone, ne da bi pri tem razkurili fene, kar običajno omeji ustvarjalno svobodo. Tudi če igre ne poznate, je zgodba polna, globoka in predvsem z jasnim repom in glavo. Ali še spomnite adaptacijo igre Halo s površnimi in ne najbolj prepričljivimi liki? No, Zadnji izmed nas je v marsičem njeno diametralno nasprotje.


Ekipa se je serije lotila z veliko žlico in dovolj sredstvi, kar pravzaprav od HBO-ja pričakujemo. Vsaj po prvih dveh delih noben prizor ni nepopoln ali odveč, čeprav zaradi želje po celovitem prikazu zgodba vsaj občasno teče za moj okus prepočasi in takrat začutim nujno potrebo po držanju telefona v dlani. Obenem so avtorji v dogajanje vključili skrivne igralce, ki so glas posodili likom v igrah, na kar so opozorili ljubitelji, ki igro kakopak poznajo do podrobnosti. Ashley Johnson, v igri Ellie, in Troy Baker, v igri Joel, se v seriji predstavita v stranskih vlogah. Če vas torej zombiji ne motijo in distopija ne odvrača, potem si zagotovo morate vzeti čas za ogled serije Zadnji izmed nas. Verjetno ne bo obveljala kot najboljša leta 2023, a bo brez dvoma visoko na lestvici.


Oznake: ledgend zelda pin, ženska lasulja ellie, zelda luna pin, figur elli, hawkeye firefly baterije, 5 plošči umetnosti zadnjih nas, louis williams jersey, ellie kirke obleko, ellie williams zapestnica, firefly majhen ventilator


Poletne počitnice so v polnem zamahu. Zagotovo ima vsak izmed nas že izdelane načrte, kje bo letos preživel dopust. Vsekakor bodo letošnje počitnice drugačne od tistih, ki smo jih vajeni. Bodo kljub vsemu lahko brezskrbne?


Vsa leta doslej smo nekateri dopust načrtovali že mesece prej. Nihče ni razmišljal o tem, da v rezerviranem terminu ne bo mogoče iti na dopust zaradi "višje sile". Letos pa se mnogi sprašujemo, ali bi odpotovali čez mejo in pred odhodom uredili vso na novo potrebno birokracijo ali pa bi počitnice raje preživeli v enem izmed slovenskih biserov in se tako izognili tem nevšečnostim.


Portorož je zagotovo eno izmed bolj priljubljenih slovenskih obmorskih mest. S svojim mediteranskim pridihom je prijeten kraj za oddih in sprostitev. Ponuja vrsto športno-rekreativnih dejavnosti, nočnega življenja, zabav v igralnicah, sprostitvenih in lepotnih tretmajev ter gastronomskih užitkov.


V središču napovednika sta očitno Pedro Pascal kot Joel in Bella Ramsey kot Ellie. Duo je jedro Zadnji izmed nas , in z njimi vidimo veliko znanih trenutkov. Joel je videti osoren in postaja nasilen, Ellie pa se uči uspevati in preživeti v krutem svetu okoli njiju.


Vidimo tudi širšo zasedbo serije. Merle Dandridge kot Marlene, Nick Offerman kot Bill, Nico Parker kot Joelova hči Sarah in Storm Reid saj se Riley vsi pojavijo. Slednje nakazuje, da bomo videli vsebino DLC Zapuščen nekako zložen v Zadnji izmed nas , kar je super. Ta poseben del zgodbe doda tono Elliejinemu liku in bi ga pogrešali, če bi ga izpustili.


Za HBO še ni določen datum Zadnji izmed nas , zunaj okna 2023. Naughty Dog je danes praznoval, neuradno-uradno Zadnji od nas Dan, z a kup novih GIF-ov in druge zabavne malenkosti za SLON oboževalci.


- U ovogodišnjem, trećem kolu izaći će najprije knjiga Borgesovih kratkih eseja o Danteu. To je tekst koji je već poznat onima koji su zadnjih desetljeća pratili tajnoviti i izvrsni časopis "Treći program Hrvatskog radija". Djelomice je uvršten i u jednu nedavnu zbirku raznorodnih tekstova o Danteu, a ovo će biti prvo cjelovito objavljivanje u formi knjige. Ne treba posebno naglašavati da taj koherentni esejistički ciklus zavređuje upravo to - integralno i zasebno ukoričenje. Nakon toga slijedili bi kratki roman Rogera Cailloisa o Ponciju Pilatu i i autobiografski roman Edmunda Gossea "Otac i sin", koji je kod nas slabo poznat, što vrijedi ispraviti. S izdavačem Josipom Pandurićem već sam utanačio i izbor naslova za sljedeće kolo, ali možda je prerano i to sada najavljivati. Zasad u planovima nemamo ponovno uvrštavanje nekog autora s drugim naslovom. Zapravo, "selektorskih" ideja i prijedloga imam razmjerno mnogo, ali problem je u tome što izdavaču nije uvijek jednostavno, pa ni moguće, ishoditi autorska prava za predložene naslove. Kao što sada mogu vidjeti, tu zna biti svakakvih zamršenih situacija. U svakom slučaju, želim pohvaliti zaista uzornu savjesnost i akribiju s kojima se u Disputu pristupa prevođenju i uređivanju spomenutih knjiga.


V teh 15. letih delovanja so se pojavili na vseh festivalih in osvojili številne nagrade, sodelovali so celo v šovu Slovenija ima talent. Kljub uspehom so si nalili čistega vina in ugotovili, da so v obdobju življenja, ko jih cele potrebujejo tudi družine in služba, zato so se odločili, da z delovanjem prenehajo. Za zadnji nastop so si določili 24. september, ko so odigrali še zadnjo zabavo za zaključeno družbo in se poslovili z ganljivimi besedami.


Kakova razlika i danas med bogatimi i siromaškimi. Koliko Lazarov po svitu i koliko bogatušev, kapitalistov. Kako ćedu ovi opstat pred sudom? U nebu biti će obrnuto, ki su bili na zemlji prvi, na nebu biti hte zadnji, ako uopće tamo dospenu. A ki su bili na zemlji zadnji, zanemareni, bit ćedu prvi.


Mnogi pozivaju Boga na račun: Kade je ta Bog, kako sve ovo more gledati? Bog došao je med nas, jer već nije mogao sve ovo gledati. Došao je u kipu človika, jer kao duha ga ne primjećemo. Bog je človikom postao, u Jezušu Kristušu. Bio je jedan izmed nas, izvan u grihu, zač mu svit ne vjeruje. Koliko puti bi se morao roditi? I kad bi se bio i sto puti rodio i onda bi nek to ponavljao, ča je u Sv. Pismu pisano. Kad je prijatelja Lazara goristao od mrtvih, su htili farizejuši i Lazara i njega umoriti. Zač mu nisu vjerovali, da je on ta od Boga poslani Spasitelj svita? I umorili su ga. Tako je Bog završio med nami. Bog je mrtav, ponavljaju mnogi zato, jer im je na putu. Ako nima Boga onda morem činiti ča hoću, a Lazari je li ćedu preživiti, ili hte umriti od gladi, ča me je briga.


kad sam ga ponovo sreo, istrošile su se stare baterije ljeta i cvrčci su počeli zavlačiti, njihove su kretnje i njihovi mehanički zvukovi postajali sve otegnutiji i sve sporiji. zadnji put kad sam ga vidio iskrsnuo je pred mene i helenu u pečujskom parku, i učinio mi se nekako premalen za tako velikog čovjeka, no kad sam se popeo na postolje kraj njega uvjerio sam se da proporcije odgovaraju, a osobito mi se svidjela njegova povišena perspektiva. nazdravili smo tom susretu pivom, i nisam poslije više o njemu mislio, sve dok se opet nije pojavio, sad se već zvao pannonius i hladnjikava se mjesečina oko nas umnožavala matematičkom progresijom po rosi koja je navirala. ako promijeniš i jezik i ime i mjesto, ništa se ustvari ne mijenja, rekao je. kao u knjigama, oko nas se valjao šum potonulog mora i stoljeća, koji je toliko prisutan da ga poistovjećujemo s tišinom, sateliti su velikim brzinama šibali naše slike kroz svemir, i one putuju zakrivljenostima prostorvremena, dok istovremeno u nekoj od mogućih stvarnosti tonemo svaki u svoju bijelu papirnu noć.


Opis: V članku je predstavljena metoda razlage v osnovni šoli. V teoretičnem delu so predstavljeni pojem pouka in pouk kot komunikacijski proces ter učne metode pri pouku. Podrobneje so predstavljeni metoda razlage, njene značilnosti, vrste oz. načini razlage, prednosti in slabosti te metode ter napotki za kakovostno razlago. Predstavljeno je tudi opazovanje pouka kot eden izmed načinov spremljanja pouka. V empiričnem delu je predstavljena raziskava, ki je bila izvedena na osnovni šoli Jurija Dalmatina Krško - tri tedne smo opazovali pouk v 2. razredu pri treh predmetih ter zapisovali ugotovitve. Ugotavljali smo, koliko je metoda razlage zastopana na razredni stopnji osnovne šole. Zanimalo nas je tudi, ali se s katerimi metodami pri pouku kombinira, kako je ta kombinacija uspešna ter koliko časa metoda razlage pri določenih šolskih urah traja. Spremljanje pouka je potekalo s pomočjo opazovalnega lista.Ključne besede: metodika, učne metode, razlaga, opazovanje pouka, razredni pouk, osnovne šoleObjavljeno v DKUM: 12.10.2017; Ogledov: 1360; Prenosov: 214 Celotno besedilo (69,40 KB)Gradivo ima več datotek! Več...


Študenti in študentke UL, izkoristite zadnji teden izpitnega obdobja (med 6. in 10. februarjem 2023) za pridobivanje novih znanj na Kariernem taboru - sklopu brezplačnih delavnic!


Spletna predstavitev je zagotovo ena izmed pomembnih odločitev, je rešitev, saj je pomemben in prodoren element komunikacije in (samo)predstavitve. Ne glede na to, ali želite predstaviti le sebe oz. imate že izdelano idejo in posel, morate biti v vsakem primeru prisotni in vidni tudi na spletu, saj ponuja veliko možnosti, kako se predstaviti in oblikovati svojo blagovno znamko na spletu.


Javno nastopanje je ena izmed veščin, s katero se slej ko prej sreča vsakdo izmed nas. Na delavnici boste spoznali, kako se pripraviti na nastop, kako premagovati tremo, kako si zapomniti besedilo, kako obvladovati glas in telo in še mnogo več. 041b061a72


  • Acerca de

    ¡Bienvenido al grupo! Puedes conectarte con otros miembros, ...

    bottom of page